Annonse

Lærarar jublar for nytt skulekrav

I fleire år har Utdanningsforbundet kjempa for ei maksgrense for kor mange elevar det skal vere per lærar. Onsdag fekk dei gjennomslag.

- Dette er ein merkedag for skulen og særleg elevane. Eg må rette ein fantastisk stor takk til KrF, som har kjempa fram dette, seier leiar Steffen Handal i Utdanningsforbundet til NTB.

I budsjettavtalen som dei fire borgarlege partia vart einige om onsdag, er det lagt inn krav om at det maksimalt skal vere 16 elevar per lærar på 1.-4. trinn og maksimalt 21 elevar per lærar på 5.-7. trinn. Frå 2019 blir dette ytterlegare stramma inn til 15 elevar per lærer på 1.-4. trinn og 20 elevar per lærer på 5.-7. trinn.

- Dette er den minstenorma som foreldre, elevar og lærarar har kjempa for. Dette sikrar alle elevar eit minimum av lærarar rundt seg, og det aukar moglegheita for å gi meir tilpassa opplæring, seier Handal, som òg takker andre parti som har engasjert seg i saka.

Han meiner den nye norma er viktig for å sikre at pengar som går til auka lærartettleik, faktisk blir brukte til dette.

- Det er løyvd 4,3 milliardar kroner til styrkt lærartettleik dei siste åtte åra utan at kommunane har klart å gi elevane nettopp det. Derfor er dette tiltaket nødvendig, seier han.

(©NPK)

Leiar Steffen Handal i Utdanningsforbundet er storfornøgd med gjennomslag for ei maksgrense for talet på elevar per lærer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Annonse
Annonse