100.000 personar vaksinerte i Oslo

På dryge fire månader har Oslo vaksinert dei første 100.000 innbyggjarane sine. Helsebyråd Robert Steen rosar bydelane for korleis dei har handtert prosessen.

– Eg var på Ellingsrudhjemmet i desember då Svein fekk den første vaksinen. Det var ei stor storhending. No, fire og ein halv månad seinare, passerer vi hundre tusen vaksinerte i Oslo, seier Steen (Ap) til Avisa Oslo.

– Eg er glad for at vi er her vi er no. Så får vi håpe at det går fortare framover, så vi kan få vaksinert dei vaksne i god tid før sommaren er over, legg han til.

Han seier vidare at tilbakemeldingane dei får er at svært få takkar nei til vaksinen. Så langt har over 90 prosent sagt at dei ønskjer å ta vaksinen. Ifølgje Steen ønskjer berre rundt 70 prosent å ta vanleg influensavaksine.

Byråden understrekar at vaksinen er vegen ut av situasjonen vi er i no.

– Å kunne gå ut utan å måtte halde to meter, møte venner i litt større omfang, å kunne dra på ein pub og ta ein utepils. Eg trur mange lengtar etter det. Då må vi vaksinere befolkninga, seier han.

(©NPK)

Sjølv om Oslo no har vaksinert 100.000 av innbyggjarane sine, håpar helsebyråd Robert Steen (Ap) at vaksinasjonen vil gå fortare i tida framover.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...