Ap foreslår fleire tilpassingar i støtteordningane for næringslivet

Sidan det i lang tid vil vere behov for smitteverntiltak, foreslår Arbeidarpartiet no fem tilpassingar i koronastøtteordningane for næringslivet.

Ap foreslår mellom anna å etablere ei ny støtteordning for bedrifter som fell utanfor ordningane ein har i dag og å gi eit tilskot på inntil millionen til små bedrifter som blir ramma av koronatiltak. Tilskotet skal bereknast basert på 20 prosent av omsetninga i tilsvarande månad i 2019.

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland meiner at kompensasjons- og støttetiltaka for næringslivet i dag er forma ut på ein måte som forsterkar forskjellane, særleg mellom små og store bedrifter.

– Det må derfor komme på plass tilpassingar som i større grad støttar opp om dei minste bedriftene, og sikrar at bedriftene som er hardast ramma av smitteverntiltaka får ei sterkare støtteordning enn i dag, seier han.

Vidare foreslår Ap å be regjeringa framme forslag om tiltak som reduserer risikoen ved å ta tilsette raskt tilbake i jobb, og om å tilpasse støtteordningane slik at bedrifter som får krisestøtte, ikkje seier opp tilsette, utbetaler utbytte og frys leiarlønningar og bonusutbetalingar.

Aasland og Ap vil òg at regjeringa i revidert nasjonalbudsjett aukar løyvingane til mellom anna kommunane, slik at dei gjennom offentlege innkjøp kan setje i verk prosjekt som bidreg til auka sysselsetjing og auka aktivitet i økonomien.

(©NPK)

Terje Aasland og Arbeidarpartiet fremjer fleire forslag om tilpassingar i støtteordningane for næringslivet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...