Berge etter Johannessen-skade: – Kjedeleg samtale å ta

Sjefen til handballgutane, Christian Berge, starta dei siste OL-førebuingane med eit tungt forfall. Gøran S. Johannessen flaug heim og ikkje til Tokyo onsdag.

Johannessen er ein viktig spelar for Noreg. Han får alltid bra med speletid om han er frisk og er òg eit avlastingspunkt for Sander Sagosen på venstrebacken.

– Vi mistar ein duellspelar i angrep og ein mann som kan ta fleire roller i angrep. Gøran er ein klassespelar når han er skadefri. Det var ein kjedeleg samtale å ta med han før han reiste heim, sa Berge til NTB på eit digitalt pressetreff i Tokyo.

Landslagssjefen sa òg at det ikkje var heilt overraskande. Johannessen hadde fått spesielt tilrettelagt trening i inngangen til OL på grunn av lysketrøbbel.

23-åringen Simen Holand Pettersen kjem inn i troppen. Han var ein av tre uttekne reservar og på plass i Fukuoka sidan tidleg førre veke.

– Eg har full tillit til Simen og at han leverer godt. Han har sett veldig bra ut på øktene i Japan. Han har eitt av dei råaste skota eg har sett på ei stund, sa Berge før han la til at sonen til Gunnar Pettersen skyt «hardast på det norske laget».

Thomas Solstad kan komme inn som reserve.

Det er tredje gong på rad Berge ser nøkkelspelarar forsvinne ut av troppen før eit meisterskap. Framfor 2020-EM melde veteranen Bjarte Myrhol forfall.

I VM i Egypt i år var det Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud som ikkje deltok.

Noreg startar OL mot Brasil. Den kampen blir spelt natt til laurdag norsk tid.

(©NPK)

Gøran Søgard Johannessen får ikkje dra på seg OL-drakta til Noreg i Tokyo. Han er skadd. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...