Dette er Raudts nye stortingsgruppe

Raudt går frå éin til åtte representantar på Stortinget. Den nye gruppa blir ei av dei yngste i Stortingets historie, og inneheld både kjende og ukjende namn.

Raudts 39 år gamle leiar, Bjørnar Moxnes, er den einaste av dei åtte som har sete på Stortinget før. Han blir òg ein av dei eldste i den nye stortingsgruppa til partiet etter brakvalet måndag. Raudt enda på 4,7 prosent av stemmene.

Med seg på direktemandat frå Oslo får Moxnes tidlegare leiar i Raud Ungdom (RU) Seher Aydar. I tillegg vart den eine nestleiaren i partiet, Marie Sneve Martinussen, vald inn direkte frå Akershus. 2. nestleiar Silje Jostein Kjosbakken blir dermed Martinussens vara.

Partiet får òg eit direktemandat frå Hordaland, der Sofie Marhaug står på topp. Ho har fram til no vore gruppeleiaren for partiet i Bergen bystyre.

Mimir Kristjansson skal på Stortinget

Dei fire andre mandata til Raudt er utjamningsmandat, som no er relativt sikre, men der ein framleis må ta nokre små atterhald om at endringar kan skje.

Slik valresultatet er no, går utjamningsmandata til mellom anna Mimir Kristjansson, som kjem inn frå Rogaland. Han er tidlegare RU-leiar, forfattar og journalist, og har dei siste to åra vore lokalpolitikar i Stavanger.

Ein annan tidlegare leiar for ungdomsorganisasjonen som ser ut til å komme inn, er Tobias Drevland Lund frå Telemark. 25-åringen var leiar for Raud Ungdom frå 2018 til 2020 og har òg vore aktiv i lokalpolitikken i Kragerø.

47-åring eldst

Dei to siste utjamningsmandata ser ut til å gå til Raudts toppkandidatar i Trøndelag: Hege Bae Nyholt i Sør-Trøndelag og Hanne Lise Fahsing i Nord-Trøndelag. Begge er lokalpolitikarar og sentrale i fagrørsla i Trøndelag.

Fahsing på 47 er den eldste i gruppa, som har ein gjennomsnittsalder på 36. Den inneheld fem kvinner og tre menn.

(©NPK)

Raudt-leiar Bjørnar Moxnes (midten) skal halde gruppemøte med andre enn seg sjølv framover. Han får selskap på Stortinget av blant andre Marie Sneve Martinussen (t.v.) og Seher Aydar.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...