Endeleg får Molde spele europacupkamp med heimefans i ryggen: – Vi skal vere tøffe i trynet

Molde-trenar Erling Moe spår ein tøff og open duell mot sveitsiske Servette i conferenceliga-kvalifiseringa, men ser eit par fordelar han håpar å dra nytte av.

Sist sesong hadde Moe og elevane hans ei imponerande reise i Uefa-Europaligaen. Den stoppa til slutt med 2-3-tap samanlagt mot spanske Granada i åttedelsfinalen.

I oppgjera i cupspelet måtte Molde spele heimekampane sine utan publikum på spansk jord. Moe gler seg over at duellen på torsdag heime mot det sveitsiske topplaget Servette går føre 2000 tilskodarar.

– Det er ein av tinga vi har prata om, at vi har gledd oss skikkeleg til dette. Det å få komme tilbake hit, til fortet vårt, ser vi fram til. Og at vi har fått tilskodarar igjen, er med på å hjelpe oss, sa Moe til NTB på pressekonferansen på onsdag før kampen.

Sjølvtillit

Molde har vist solid form på heimebane denne sesongen og møter eit lag som er utanfor sesong. Også det kan det vere mogleg å dra nytte av, håpar trenaren.

– Før vi startar vil eg seie at det er femti-femti. Servette ser ganske bra ut, så over to kampar er det ganske ope. Men det er så klart ein fordel å vere i sesong, og forhåpentleg kan vi bruke det til vår fordel. Men vi må òg gjere oss fortente til det, seier Moe.

– Kva blir nøkkelen til å vinne?

– Her heime er vi fulle av sjølvtillit. Vi ønskjer å vere oss sjølv, vere tøffe i trynet og gjere det vi er best til. Vi vil ha ballen, vere hurtige med ballen og angripe rom dei gir frå seg, seier han.

Høgt press

Moe har studert Servette i treningskampar og sett på korleis laget spelte sist sesong. Han såg eit lag som pressar høgt i banen, er tru mot spelemåten sin og har fleire gode spelarar.

– Eg synest heilt ærleg at dei er betre med ball enn utan, som kanskje er ganske likt oss. Eg trur det blir ganske underhaldande å sjå på. Dei liker å stå høgare i banen enn det mange norske lag gjer mot oss, og eg trur det vil passe oss rimeleg bra.

– Samtidig blir det tøft. Vi må gjere oss fortent til dei romma vi ønskjer, og vi må vere den beste utgåva av oss sjølv. Det handlar om å ha dagen, særleg mot lag vi ikkje har møtt før.

Norsk kvartett

Molde er eitt av fire norske laga som torsdag spelar i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Dei andre tre laga opnar med bortekamp i dobbeltmøta som blir avslutta neste torsdag.

Både Rosenborg og Bodø/Glimt reiser til Island for å møte høvesvis Hafnarfjörður og Valur, medan Vålerenga spelar mot tøffe Gent frå Belgia.

Mellom kampane i den kommande runden blir 1. runde i NM spelt. Det kan gi behov for rotasjon i laget og moglegheiter for «nye» spelarar i aksjon i cupkampane.

– Eg kan vere ærleg å seie at Europa er viktigare for oss enn cupen. Så om eg må gjere prioriteringar, heller det nok mot at vi gjer dei i cupkampen. Men i utgangspunktet er det ingen grunn til at vi ikkje skal klare begge delar, seier Moe til NTB.

(©NPK)

Molde-trenar Erling Moe førebur karane sine på dobbeltmøte med sveitsiske Servette i kvalifiseringa til conferenceligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...