Fotballikonet Marta skåra i det femte strake OL-et sitt

Den brasilianske fotballstjerna Marta skåra to gonger då Brasil fekk ei kjempeopning på OL-turneringa med 5-0-siger over Kina onsdag.

35-årige Marta er kåra til den beste kvinnelege fotballspelaren i verda seks gonger. Dei som måtte ha lurt på om veteranen framleis er i gammal god form, fekk kontant svar i OL-opningskampen på onsdag i Japan.

Marta brukte berre ni minutt på å sende Brasil i leiinga mot eit kinesisk lag som var sjanselaust gjennom heile kampen. Superstjerna var vaken framme då lagvenninna Debinha heada i tverrliggjaren.

Med den tidlege skåringa sørgde Marta for å ha skåra i fem strake OL, men fotballikonet var ikkje ferdig. Ho sette òg inn 3-0-målet frå distanse etter at Debinha hadde dobla leiinga.

Storfavorittar

Andressa gjorde så 4–0 på straffe, før Beatriz avslutta den brasilianske målfesten.

På sidelinja kunne landslagssjefen til Brasil, Pia Sundhage, juble av glede og konstatere at laget hennar segla opp som ein av gullkandidatane i turneringa.

Neste kamp ventar ein langt tøffare test for Brasil. Då er motstandaren Nederland, som knuste Zambia i den andre kampen i gruppe F onsdag.

Målfest for Nederland

Nederlendarane vann heile 10–3 over eit zambisk lag som tidleg hamna i trøbbel. Vivianne Miedema på Arsenal skåra fire mål, medan Barbra Banda stod for alle skåringane til Zambia.

Dei oransje leidde 3–0 allereie etter eit kvarters spel, før 21 år gamle Banda skåra sitt første for dagen.

Nederland heldt fram med å køyre på og gav seg ikkje før dei hadde sett ti mål i nettet bak målvakta til Zambia.

Nederlendarane syntest å vere fornøgde med eit tosifra tal mål, og då fekk Banda pynte på resultatet og eigen målstatistikk. Med to mål på eitt minutt ordna måltjuven hat trick før kampen var over.

(©NPK)

Marta er framleis i kjempeform. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Vivianne Miedema og Nederland køyrde over Zambia. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...