Hellas ber EU jobbe raskare med vaksinepass

Hellas vil ha fortgang i EUs arbeid med vaksinepass, i håp om at det kan opne for meir reising og hjelpe turistnæringa, som er svært viktig for landet.

– Når eg ser på reaksjonen i somme land på forslag om vaksinesertifikat, synest eg ein del verkar korttenkt. Det er mykje meir som bør gjerast no for å førebu oss. Vi må jobbe raskare, seier den greske turistministeren Harry Theocharis til Financial Times.

Vaksinepass blir tema når leiarane i EU-landa seinare denne veka skal samlast til videotoppmøte. Hellas har leidd an blant pådrivarane, men EU er delt.

Fleire kjelder i diplomatiet ser ikkje for seg ei rask innføring av ei slik ordning, fordi ein fryktar at det vil føre til diskriminering og eit A- og eit B-lag når det gjeld retten til å reise.

Turisme er ei viktig næring for Hellas og utgjer nesten ein femdel av heile økonomien. Reiselivet er avhengige av turistar frå utlandet, sidan den greske befolkninga er for liten til å dekkje opp for fråværet til utlendingane. Mange grekarar har òg framleis mindre å rutte med etter finanskrisa i 2008.

Utrekningar frå FN anslår at bruttonasjonalproduktet i landet (BNP) fall med 4 prosent på grunn av internasjonale reiserestriksjonar i fjor. Inntekter frå hotell og andre overnattingsstader fall med to tredelar, trass i ei delvis gjenopning av reiselivet i fjor sommar.

(©NPK)

Tomme strandstolar kostar den greske turistnæringa dyrt. No ber landet EU få fortgang i arbeidet med vaksinepass, så fleire kan reise. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...