Søkeresultat

Nyheter av: Hjørdis Skaar

Lions inviterte til grillfest

Lions inviterte til grillfest

Publisert:

Når Lions Club Haram ikkje får arrangere samlingane sine som normalt, brukar dei fantasien. Resultatet vart to kjekke samlingar ute i det fri med pølsefest og aktivitetar.

Feira med sirkusframsyning

Feira med sirkusframsyning

Publisert: - Oppdatert: 25.05.2021 kl 14:35

Sjølv om nesten ingen av sirkusartistane i Brattvåg barnehage hadde vore på eit verkeleg sirkus, framførte dei akrobatikk og klovnerier i flott stil då barnehagen feira 30 år.

Klar for Norge på langs

Klar for Norge på langs

Publisert: - Oppdatert: 26.05.2021 kl 09:20

29. mai tek Kai Jøran Faksvåg (47) frå Brattvåg på seg fjellskoa og legg ut på tur. I løpet av sommaren skal han gå Norge på langs. På dei om lag 3.000 kilometarane frå Lindesnes til Nordkapp kjem han til å slite ut minst to par sko.

Jaktar på gode  naturopplevingar

Jaktar på gode naturopplevingar

Publisert: - Oppdatert: 26.05.2021 kl 09:19

Henny Søvik Krogsæter er ei aktiv dame som er glad i jakt og friluftsliv. Storviltjakta er noko både ho og ektemannen ser fram til kvart år.

Bygg gapahuk til turfolket

Bygg gapahuk til turfolket

Publisert:

– Dette er mitt bidrag til bygda, seier Øystein Ryste er snart ferdig å bygge ein stor og solid gapahuk som skal settast opp på Synnalandsheia

Fekk julegåve i mai

Fekk julegåve i mai

Publisert:

Det var svært god stemning då Sparebanken Møre, ved seniorrådgjevar Rune Fjørtoft, symbolsk overrekte ein ATV til trim-gruppa i Brattvåg Id-rettslag.

Flytta frå bylivet  til barndomsøya

Flytta frå bylivet til barndomsøya

Publisert: - Oppdatert: 19.04.2021 kl 12:35

Inger Lise og Roy-Asle Andreassen har budd både i nord og sør. Som pensjonistar har dei funne sitt paradis i Skomakargarden på Lepsøy.

Opnar ny butikk med  barnekle og leiker

Opnar ny butikk med barnekle og leiker

Publisert:

Etter sommarferien kjem eit etterlengta tilbod på plass i Samfjordkvartalet i Brattvåg. Alice Sofie Longva og Rita Nogva Austnes opnar butikken «Ares» med barnekle og leiker.

– Eg kjem til å sakne kontakta med folk

– Eg kjem til å sakne kontakta med folk

Publisert:

Ottar Arne Terøy har drive butikken Terøys Elektronikkservice i Samfjordkvartalet i Brattvåg sidan mars 2005. No er han snart pensjonist og har bestemt seg for å avvikle butikken.

Strikkeglade damer med eige genserdesign

Strikkeglade damer med eige genserdesign

Publisert:

To strikkeglade damer i Brattvåg har trylla fram eige design av ein genser i lekkert hjarteflette-mønster. No er dei hoppande glade fordi første prosjektet deira er i boks.

Trykkeriet gir bort skattar frå arkivet

Trykkeriet gir bort skattar frå arkivet

Publisert: - Oppdatert: 21.01.2021 kl 08:39

Trykkeribedrifta Hatlehols Grafiske i Brattvåg gir bort delar av sitt store arkiv av dias og brosjyrer til Møbelmuseet i Sykkylven. Eigarane er glad for at materiellet blir tatt vare på.

Har gitt ut 70 hefter og bøker med lokalhistorie

Haram kulturhistoriske lag:

Har gitt ut 70 hefter og bøker med lokalhistorie

Publisert:

I år kan Haram kulturhistoriske lag presentere skriv nummer 70 frå laget. År etter år imponerer historielaget med mange lokale historier krydra med illustrerande bileter.

Ei kjelde til lokal kunnskap

Årbok for Hamnsund sogelag:

Ei kjelde til lokal kunnskap

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2020 kl 09:09

Sogelaget for Hamnsund sokn har igjen gitt ut ei flott årbok med mykje godt og lærerikt lokalt stoff. Skrift nummer 29 har eit variert innhald med litt frå gamal og litt frå nyare tid.

Pårørandehjelp basert på eigne erfaringar

Pårørandehjelp basert på eigne erfaringar

Publisert:

Kvar onsdag vert to erfaringskonsulentar for pårørande av psykisk helse/rus å treffe på Tenestehuset i Brattvåg. Dette er ei nysatsing for Ålesund kommune.

Sterk historie om Gestapo på Sunnmøre

Sterk historie om Gestapo på Sunnmøre

Publisert: - Oppdatert: 09.12.2020 kl 09:30

I boka «Gestapo på Sunnmøre» av krigshistorikar Jan Olav Flatmark, får vi for første gong ei samla framstilling av verksemda til Gestapo på Sunnmøre.

I uthuset gløymer Per Atle både tid og stad

I uthuset gløymer Per Atle både tid og stad

Publisert:

I uthuset sitt har Per Atle Karlsnes både musikk, lys og varme. Her gløymer tusenkunstnaren både tid og stad når han har får ein ide til eit nytt prosjekt

Årbok med fokus på lokal krigshistorie

Årbok med fokus på lokal krigshistorie

Publisert:

I 40 år har Vatne Sogelag samla mykje god lokal-historie i årbøken sine. I år er det 75 år sidan 2. verdskrig tok slutt, og i samband med det har skriftstyret samla mange spennande artiklar frå krigen.

Førjulsaktivitet i Brattvåg

Førjulsaktivitet i Brattvåg

Publisert:

20.-21. november vil Brattvåg i Sentrum arrangere utstilling og førjulslotteri i Samfjordkvartalet i Brattvåg.

Topp sørvis på  biblioteket i 26 år

Topp sørvis på biblioteket i 26 år

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2020 kl 08:58

I 26 år har Vigdis Marie Opsahl Farstad gleda lånarane ved biblioteket på Lepsøy med triveleg miljø og ekstra god sørvis. No har ho pensjonert seg, men er framleis engasjert i mykje.

Gjenbruk av kortreiste lopper

Gjenbruk av kortreiste lopper

Publisert:

Gjenbruk er i tida og er bra for miljøet. Det er vennegjengen som skal arrangerer loppemarknad i Brattvåg idrettshall samd om.

Mange ønsker meir personlege gravferdseremoniar

Mange ønsker meir personlege gravferdseremoniar

Publisert:

Forventingane til korleis ei gravferd skal vere, har endra seg dei siste åra. No vil pårørande ha seremonien meir personleg.

Janitsjaren bles opp til stjerneshow

Janitsjaren bles opp til stjerneshow

Publisert:

Søndag 18. oktober er Brattvåg Janitsjar saman med Brattvåg skulekorps, band og lokale solistar klar til å lage eit stjerneshow av dei sjeldne i Ingebrigt Davik-huset.

Søppelproblem i sentrum

Søppelproblem i sentrum

Publisert:

Naboar fortviler over søppel som flyt ved nokre av husa i Brattvåggata. No vil dei ha ein slutt på forsøplinga.

Lett på foten som ein ungdom

Lett på foten som ein ungdom

Publisert: - Oppdatert: 06.10.2020 kl 09:08

Steinar Kaare Kjærstad frå Lepsøy er svært ungdommeleg og lett på foten. Det er vanskeleg å tru det, men 26. september fylte han 90 år.

Heidra Skjelt-Ole med minnestein

Heidra Skjelt-Ole med minnestein

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2020 kl 14:36

Mange hadde møtt fram for å vere med på i avdukinga av minnesteinen over Ole Skjelten (1978-1956) på hans 142-årsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...