Søkeresultat

Nyheter av: Peder Skjelten

Frå Steinshamn til San Francisco

Frå Steinshamn til San Francisco

Publisert: - Oppdatert: 08.10.2019 kl 13:46

Fred Hugo Husøy frå Harøy er teknisk interessert. Den interessa har han tatt til full bruk i verdas teknologihovudstad, San Francisco, der han i sommar jobba som praktikant for ein start-up.

Vender heim etter seks år

Vender heim etter seks år

Publisert: - Oppdatert: 08.10.2019 kl 13:47

Kristine Fjørtoft Roald har vakse opp med industri, kultur, og idrett i Brattvåg. Etter at ho tok med seg all kunnskapen frå oppveksten på verdsreise og studiar, tek ho med seg livserfaringa tilbake til Brattvåg for jobb i Vard Group AS.

Full kontroll på sjøen

Full kontroll på sjøen

Publisert:

Politiet hadde båtkontroll i Haram torsdag føremiddag. Nordre fekk bli med på kontrollen, der båtførarar i Haram blei promilletesta.

Sluttar som biblioteksjef i Haram

Sluttar som biblioteksjef i Haram

Publisert:

Lisa Alvestad har vore ansiktet til Haram bibliotek i fleire år. Denne sommaren blir hennar siste som biblioteksjef, då ho sluttar grunna ueinigheiter om biblioteka i nye Ålesund kommune si framtid.

Eksredaktør i Nordre kjøper seg opp i lokalaviser

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 22:05

Nordres tidlegare redaktør Robin Røkke har hatt det travelt i det siste. På seks månadar har han kjøpt tre forskjellege norske lokalaviser.

Administrasjonen i Mørenot flyttar til Ålesund

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2019 kl 13:08

Administrasjonen til Mørenot i Søvik flyttar til det nye Thon-bygget på Moa. Dette vil skje i løpet av årsskifte, og skal ikkje ha effekt på hovudaktiviteten til bedrifta i Søvik.

Brattvåg best i Brosundet

Brattvåg best i Brosundet

Publisert:

Brattvåg symjeklubb deltok i stafett i Brosundet under Båtfestivalen, og endte opp med ein historisk stafettsiger.

Fjerna uønska tresort på Fjørtofta

Fjerna uønska tresort på Fjørtofta

Publisert:

I desember skreiv Nordre om Fjørtoft Skogryddningslag, som skulle fjerne 7000 sitkagraner frå øya. No, nærare sju månadar seinare, har 2300 kubikk med den uønska sitkagrana blitt sendt vekk frå øya.

Haram kommune ønsker kulturminne

Ber om tips frå innbyggarane:

Haram kommune ønsker kulturminne

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2019 kl 18:57

Kulturminneplanen for Haram kommune ligg til offentleg høyring. Hovudmålet i planen er å skaffe oversikt over kulturminne i Haram, og no ønsker kommunen tips frå innbyggarane om kulturminne som skal med.

Asfaltkular mellom Slyngstad og Remme

Publisert:

Sjåførar på den nyasfalterte vegen mellom Slyngstad og Remme har meldt om "kular" i vegen, berre få veker etter den var ferdig.

NM-gull til Stall Skjeljavika

Jenter frå Brattvåg imponerte:

NM-gull til Stall Skjeljavika

Publisert:

Søstrene Stine og Vilde Sønderland Viken konkurrerte under NM i Islandshestridning førre helg. I hestetransporten heim tok dei med seg gull og gode erfaringar.

Krangla etter Havgaprock

Publisert:

Det var roleg og god stemning under Havgaprock førre helg, men politiet fekk likevel inn melding om bråk under festivalen.

Tala er inne for Havgaprock

Tala er inne for Havgaprock

Publisert:

Havgaprock har takka for seg for i år. No skal festivalteamet ta ei avgjerdsle om det blir ny festival i 2020.

Ulovleg fiske i Søvik

Publisert: - Oppdatert: 10.07.2019 kl 14:33

Sommaren er høgtid for ulovleg fiske i elver. Politiet i Haram har allereie fått melding om garn i elveinnløp.

Havgaprock flytta i hall

Havgaprock for første gong som innandørsfestival:

Havgaprock flytta i hall

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 15:23

Vêret kan ein gjere lite med, men når regn og manglande varme trugar Havgaprock, laga arrangøren eit flott innearrangement i Nordøyhallen.

Havgaprock med tilbod til dei yngre

Havgaprock med tilbod til dei yngre

Publisert:

I år gjekk festivalen over to dagar, fredag med tilbod til dei unge og laurdag Havgaprock med "trøkk" til langt på natt. Fredag var festivalen på Nordøy Grendahus, med både inne og uteaktivitetar.

«Folkebad i sentrum»

Lesarinnlegg frå Bente Bruun (Høgre):

«Folkebad i sentrum»

Publisert:

Det er juli og sommerferie. Gradestokken viser under 10 grader, og sommeren så langt har ikke invitert til badeaktiviteter for Haramsfolket. Tenk hvor kjekt det hadde vært med et folkebad som kunne være åpent for alle også i skoleferien?

Fastbuande på Store Kalvøy blir utan ferje og hurtigbåt

Fastbuande på Store Kalvøy blir utan ferje og hurtigbåt

Publisert:

Når Nordøyvegen står ferdig i 2022 blir hurtigbåten og ferja fasa inn som ein del av finansieringa til vegen. Det betyr at Store Kalvøy blir utan tenestetilbod frå 2022.

Hundreårets idrettsutøvarar i Haram og Sandøy er kåra

Hundreårets idrettsutøvarar i Haram og Sandøy er kåra

Publisert: - Oppdatert: 05.07.2019 kl 19:34

Møre og Romsdal idrettskrets feirar 100 år i 2019. I den anledning har forbundet kåra den beste kvinnelege og mannlege idrettsutøvaren i kvar kommune i fylket.

Turtips: Fredeleg og folkefri tur til Ryssdalstjørna

Turtips: Fredeleg og folkefri tur til Ryssdalstjørna

Publisert: - Oppdatert: 05.07.2019 kl 16:01

Brattvåg, og kanskje Haram sitt mest besøkte fjell, er Synnalandshornet. Skal ein vere original og gå ein tur med betydeleg mindre folk kan ein ta turen sørover til sørlege Ryssdalstjørna.

Innpåslitne seljarar

Publisert:

Eldre i Vatne og Skodje følte seg pressa til å kjøpe.

Betre vêr, men ikkje heilt sommar

Publisert:

Sommarvêret har latt vente på seg, og sjølv om det ikkje blir kortbukse og solbriller med det første, skal det lette til helga og ut i neste veke.

Havgaprock flyttar innandørs

Havgaprock flyttar innandørs

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2019 kl 14:18

Årets Havgaprock flyttar inn i Nordøyhallen komande helg, det fortel festivalsjef Preben Lorgen Austnes i ein video lagt ut på facebook-sida til Havgaprock onsdag ettermiddag.

Leserinnlegg frå Frank Sve (FrP): Motstanden mot flytebru og Romsdalsaksen, er rein feigheit!

Leserinnlegg frå Frank Sve (FrP): Motstanden mot flytebru og Romsdalsaksen, er rein feigheit!

Publisert:

Både Høgre og AP vil ikkje høyre snakk om flytebruer og Romsdalsaksen, og dette er rein feigheit for dei fryktar svaret.

«Leve hele livet»

Lesarinnlegg frå Randi Walderhaug Frisvoll (KrF):

«Leve hele livet»

Publisert: - Oppdatert: 05.07.2019 kl 12:44

Med KrF i regjering skal vi gjennomføre kvalitetsreformen «Leve hele livet». God kvalitet i eldreomsorg, bygging av omsorgsplasser med god bemanning i alle kommuner. Velferdsteknologi for å heve kvaliteten på tjenestene, at pårørende kan bidra uten å bli utslitt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...