Investor og millionær gir pengestøtte til Sp: Vurderer å stemme på Vedum

Mangeårig Høgre-veljar Jan Petter Sissener meiner Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er ein vel så god statsministerkandidat som Erna Solberg (H).

– Eg har aldri vore sånn i tvil over kva eg skal stemme i innspurten av ein valkamp, innrømmer den mangeårige Høgre-veljaren Jan Petter Sissener overfor Nationen.

I årets valkamp har investoren støtta Oslo Senterparti med 100.000 kroner, via føretaket Cousi Invest, ei pengestøtte som Sp-politikaren Jan Bøhler har utløyst, med sitt initiativ «Trygg by med Jan».

– Oslo har sklidd ut i alle retningar, dessverre. Derfor må vi ha Jan Bøhler inn på tinget, seier Sissener.

Investoren avviser ikkje at han kan komme til å stemme på Vedum.

– Det å setje norske interesser først, det trur eg er naudsynt. Eg liker satsinga Sp har på distrikta. Eg trur framtida ligg der, og ikkje i byane, seier han.

Sissener uttalte til Nettavisen i juni at eit regjeringsskifte er den største trusselen mot aksjemarknaden i Noreg.

No seier han at han er open for å stemme på Senterpartiet.

– Det er absolutt eit alternativ. Så er det litt taktikkeri inn i biletet. Dersom eg innser at høgresida og den sitjande regjeringa er tapt, kan eg komme til å stemme på Vedum, for å få eit sterkt Senterparti, uavhengig av regjeringskonstellasjon, seier han.

(©NPK)

Investor og aksjemeklar Jan Petter Sissener (til venstre) har støtta Oslo Senterparti med 100.000 kroner. Ei pengestøtte som Sp-politikaren Jan Bøhler har utløyst med initiativet «Trygg by med Jan». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...