Jernbanekaoset held fram i Storbritannia

Den omfattande jernbanestreiken i Storbritannia held fram. Torsdag stod britiske tog og T-banar stille for andre gong denne veka, med tallause innstillingar.

Togreisande slit med å komme seg rundt idet jernbanekaoset i Storbritannia går inn i andre dagen.

Berre ein femdel av togrutene i landet er venta å gå som planlagd torsdag, og vil operere med sterkt reduserte avgangar samanlikna med normalen.

Med fleire avlyste morgontog var det også utfordrande for mange pendlarar å komme seg til jobb. I tillegg stansar toga å køyre allereie klokka 18.30. Londons undergrunnsbane er også ramma av streiken.

Streiken gjeld jernbanearbeidarar knytte til reinhald, signaldrift, vedlikehald og stasjonsdrift som krev betre arbeidsforhold og jobbtryggleik i ei tid der endra reisevanar truar transportsektoren i landet.

Togkaoset skjer samtidig som fleire av Storbritannias flyplassar slit med å finne nok arbeidskraft til høgsesongen. Flyplassen Gatwick i London har allereie avgrensa talet på avgangar i sommar på grunn av mangel på personale.

(©NPK)

Normalt sett er togstasjonen Paddington i London svært trafikkert. Torsdag morgon førte den nasjonale jernbanestreiken til at det nesten ikkje var folk på stasjonen. Foto: Ashlee Ruggels / PA via AP / NTB

Fleire tusen reisande er ramma av den nasjonale togstreiken i Storbritannia, som torsdag gjekk inn i andre dag. Her frå togstasjonen Waterloo i sentrum av London. Foto: Victoria Jones / AP / NTB

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse