Kommunar i Ålesundregionen lempar på tiltaka

Frå midnatt lettar kommunane Ålesund, Sula og Giske på koronatiltaka i ei ny lokal forskrift. Mellom anna blir det tillate med skjenking utan matservering.

I den nye forskrifta, som gjeld frå midnatt til 8. juni, blir det mellom anna tillate for aktivitet for barn på tvers av kommunegrensene.

Bruk av heimekontor er no berre eit råd, og det blir gjort målretta tiltak mot situasjonar der smitte oftast skjer. Det vil framleis vere påbod om munnbind der ein ikkje kan halde ein meters avstand.

Det blir òg opna for skjenking av alkohol fram til klokka 22, men berre ved bordservering. Det er ikkje lenger eit krav om matservering til skjenkinga.

Kommunane opplyser at det kan lettast ytterlegare opp dersom smittetrykket betrar seg

– Ålesundregionen opnar meir opp, men situasjonen tilseier at vi må halde litt igjen, seier ordførar Eva Vinje Aurdal (Ap) i Ålesund.

– Vi ser at smitten skjer mest i private heimar og tette sosiale samanhengar, og vi vil derfor gradvis nærme oss den nasjonale gjenopninga, seier ordføraren.

(©NPK)

Ålesund er ein av tre kommunar i regionen som lettar litt på koronatiltaka. Foto: Halvard Alvik / NTB / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...