Nordre

Kvinnelandslaget med nytt steg mot EM då Nord-Irland vart slått 6-0

Lisa-Marie Utland slo an tonen med to mål i det første kvarteret då Noreg tok eit nytt steg mot EM-sluttspelet i England med 6-0 over Nord-Irland fredag.

Reading-spissen spelar med ansiktsmaske etter at ho nyleg braut nasen i seriekamp mot Manchester United, men ho ofra seg i duellane frå start og gav Noreg ein pangstart. Etter to og eit halvt minutt sette ho Karina Sæviks innlegg i tomt mål, i det 12. minuttet vann ho ein hovudduell og nikka inn Ingrid Moe Wolds innlegg.

Utland mista nokre sjansar til å fullføre sitt hattrick, men i staden scora Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen to gonger i 2. omgang.

Sistnemnde er oppe i ti mål i kvalifiseringa og leverte òg sin sjette assist. Med det toppar ho listene blant alle spelarar på dei 47 laga som deltar i kvalifiseringa.

Graham Hansen var nest sist på ballen då Reiten skaut 3-0 i krysset i det 51. minuttet. Reiten la deretter eit hjørnespark på hovudet til Engen, som i Maria Thorisdottirs skadefråvær vikarierte som midtstoppar, før Graham Hansen skaut inn 5-0 på pasning frå Wold.

På overtid sette Barcelona-stjerna òg 6-0 på pasning frå Reiten, og dermed fekk Noreg same resultat som i bortekampen mot nordirane.

Overlegent

Noreg innleidde kvalifiseringa med tre bortekampar og vann dei til saman 26-1. Etter den første heimekampen har Noreg 32 mål, eitt fleire enn Tyskland som inntil fredag var det mestscorande laget i EM-kvalifiseringa.

Publikumsrekorden til kvinnelandslaget på 10.830, som vart sett då Noreg slo England i Bergen i august, overlevde kampen på fredag, men med 6.709 sette kvinnelandslaget ny rekord for kvalifiseringskampar på heimebane.

Nord-Irland er nummer 56 på FIFA-rankinga, 44 plassar bak Noreg, og var ikkje i nærleiken av å stikke kjeppar i hjula for Martin Sjögrens lag på vegen mot eit nytt sluttspel.

På veg

Noreg har framleis ikkje møtt Wales, som er høgast rangerte grupperival (33.-plass), men walisarane gav frå seg poeng heime mot Nord-Irland (2-2). Ingenting tyder på at Noreg vil ha problem med å sikre gruppesigeren og kvalifisere seg til EM-sluttspel for 12. gong på rad.

Sluttspelet i 2021 føregår i England, der kvinnefotball surfar på ei popularitetsbølgje. Det er selt over 90.000 billettar til landskampen mot Tyskland på Wembley laurdag.

Noreg spelte den siste landskampen sin i år og tok den 12. sigeren på 17 kampar. Det vart fire tap, mellom dei for England i VM-kvartfinalen, og ein uavgjort kamp.

(©NPK)

Caroline Graham Hansen er oppe i ti mål på fire kampar i EM-kvalifiseringa fotball og har også vore nest sist på seks scoringar. Her er ho i aksjon mot Nord-Irland i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lisa-Marie Utland (med maske) blir gratulert av Caroline Graham Hansen etter å ha scora eitt av dei to måla sine i EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

ANNONSE
Annonse