Nordre

Madrid-spelar pungar ut i skattesak

Atlético Madrid-spissen Diego Costa har gått med på å betale 17 millionar kroner for unndratt skatt i samband med ein rettsavtale.

Spanske skattestyresmakter har etterforska inntektene til stjerneangriparen frå ein sponsoravtale han inngjekk med utstyrsgiganten Adidas i 2014.

I eit forlik med skattestyresmaktene innrømmer Costa å ha unndrege skatt, og han går med på å betale tilbake 11 millionar kroner. I tillegg blir dømt Costa til fengselsstraff på seks månader, men denne blir gjort i tråd med spansk praksis i slike saker på vilkår mot at han betaler ytterlegare 6 millionar kroner, ifølgje avisa El Mundo.

Costa, som til dagleg speler for Atlético Madrid, er den siste i ei rekke fotballspelarar som har hamna i dei spanske søkelyset til skattestyresmaktene.

Tidlegare har stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi fått gigantbøter i tillegg til vilkårsbundne fengselsdommar.

(©NPK)

Diego Costa må ut med 17 millionar kroner etter å ha unndrege skatt av sponsorinntekter. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse