Mann tok med seg «klenodium» under tømminga av Helge Ingstad: Dømd for tjuveri.

Ein mann i 30-åra er dømd for tjuveri etter å ha teke med seg «klenodium» frå fregatten Helge Ingstad under tømminga av skipet.

Natt til 8. november 2018 vart fregatten Helge Ingstad påført enorme skadar etter å ha kollidert med lasteskipet Sola. Det vart etter kvart vurdert at skipet ikkje var til å redde, og det enda opp på Hanøytangen for destruksjon.

Før fregatten vart send dit, vart den slept til Haakonsvern militærbase for tømming av utstyr og eigedelar. I samband med oppdraget var ulike firma leigd inn for å hjelpe til med arbeidet.

Nyleg måtte ein mann i 30-åra, med tilknyting til eitt av selskapa, møte i Bergen tingrett tiltalt for grovt tjuveri ved å ha forsynt seg av militært materiell tilhøyrande Forsvaret, melder Bergensavisen.

Mannen vart dømd til 172 timars samfunnsstraff. Dommen omfattar òg bruk og oppbevaring av narkotika, og dessutan fleire tilfelle av heleri, bering av kniv, brot på våpenlova og køyring utan gyldig førarkort.

(©NPK)

Mannen var leigd inn for å tømme fregatten etter forliset, men han tok med seg «klenodium» heim.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...