Annonse

Marerittstart for Noreg - utklassa i opninga av J19-EM

Noreg kunne knapt fått ein verre start på J19-EM i Skottland. Dei tapte 0-5 mot Nederland i den første kampen sin.

Noreg har uttalt som mål å nå finalen, men EM starta med ein leksjon frå Nederland. Måla rann inn, og det enda med eit stygt 0-5-tap, der fire av måla kom i den første omgangen. Rett nok skal det seiast at motstandaren på tysdag blir rekna som eitt av dei beste laga i verda.

No treng Noreg å slå tilbake mot Skottland og Frankrike i dei to neste kampane om det skal vere håp om avansement.

Marerittstart

Berre to minutt var spelte då Noreg fekk den første kalddusjen. Ein dårleg pasning vart snappa opp, Nederland spelte seg igjennom og Joëlle Smits banka ballen i det lengste hjørnet.

Berre tre minutt seinare vart leiinga dobla. Nederland kom åleine med Noregs keeper Karen Oline Sneve, som redda første forsøk flott. På returen venta Jonna van de Velde og sette inn 2-0.

Sneve hadde fleire gode involveringar i omgangen, men etter 43 minutt bomma ho skikkeleg. Keeperen glapp ballen og Romée Leuchter trilla inn 3-0. Minuttet seinare var marerittomgangen eit faktum då Joëlle Smits var sikker åleine med keeper og sette inn 4-0.

Ny tabbe

Det roa seg betrakteleg etter kvilen. Kampen var for lengst punktert. Noreg kom seg meir inn i oppgjeret, men var ikkje stort nærare å straffe Nederland enn i den første omgangen.

Etter halvvegs omgang låg han endå ein gong i nettet for Nederland. Også dette etter ein stor tabbe av Noregs keeper. Ein lang ball vart slått opp, Sneve var ute for å plukke ballen, men glapp han. Kirsten van dei Westeringh fekk ein enkel jobb med å score.

Det vart ikkje fleire mål, men Nederland kunne faktisk vunne meir enn 5-0 dersom dei hadde vore effektive.

Meisterskapen held fram for Noreg med kamp mot vertsnasjonen Skottland fredag. Deretter ventar Frankrike måndag.