Nordre

Messis vurderte Barcelona-exit etter skattetrøbbel

Lionel Messi innrømmer at han vurderte å forlate Barcelona då han vart skulda for skattesvindel i 2013. No ønsker han å avslutte karrieren i storklubben.

- På den tida tenkte eg på å dra, ikkje fordi eg ønskte å forlate Barcelona, men fordi eg ønskte å forlate Spania. Eg følte meg urettferdig behandla og hadde ikkje lyst til å vere her meir, seier Messi til den katalanske radiostasjonen RAC1, ifølgje AFP.

Messis noverande kontrakt med Barcelona går ut i 2021, men 32-åringen trur at det ikkje kjem til å bli nokon problem med å forlenge avtalen.

- I dag er det klart at formålet mitt er å avslutte her. Med tanke på korleis eg har det i klubben, korleis eg føler meg og kor etablert familien og barna er i denne byen, har eg ikkje lyst til å avbryte det. Sjølvsagt kan alt skje, men planen min er å bli her, seier Messi.

Superstjerna vart saman med faren sin, Jorge Horacio Messi, skulda for skattesvindel i 2013 og seinare dømt i 2017. Messi fekk først ein vilkårsdom på 21 månader, som seinare vart omgjort til ei bot på om lag 2,4 millionar kroner (252.000 euro).

- Aldri hatt problem med Griezmann

Det har gått rykte om at Messi og spisskollegaen Antoine Griezmann ikkje går overeins, men Messi avkreftar dette og seier at han lenge har ønskt franskmannen til klubben. Barcelona prøvde å signere Griezmann før fjorårssesongen, men fekk først napp i sommar.

- Det første året vi hadde lyst til å signere Griezmann, sa eg at han var ein av verdas beste, og dei beste er alltid velkommen. Eg har aldri hatt nokon problem med at han kom, så det er løgn, svarer Messi på rykta om rift mellom dei to stjernene.

Støttar trenaren

Messi gav òg støtta si til trenar Ernesto Valverde, som har fått eit aukande press mot seg etter ein vanskeleg start på sesongen og kollapsen mot Liverpool i Champions League i vår.

- Klubben valde å la Valverde halde fram, og for meg var det ei glede. Det er bra for stabiliteten, og han er ein trenar vi støttar og elskar, er Messis støtteerklæring til den hardt pressa Barcelona-trenaren.

I kampen mot Sevilla førre helg skåra Messi det første målet sitt for sesongen etter skadeproblema i sommar. Det var det første målet hans på 134 dagar, og no byrjar superstjerna å føle seg betre.

- Eg føler meg betre. Beina mine gjorde vondt mot Sevilla, men det er sånt som skjer når ein kjem tilbake. Eg nærmar meg, seier Messi, som endeleg byrjar å bli skadefri.

(©NPK)

Messi i aksjon sist mot Sevilla. Der fekk han sitt første mål denne sesongen og no er han skadefri og har planar om å spele lenge for Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix

ANNONSE
Annonse