Nakstad: Situasjonen er mykje mindre dramatisk enn i mars

Sjølv om regjeringa har stramma inn og innført ei rekkje nye koronatiltak, meiner Espen Nakstad i Helsedirektoratet at situasjonen var langt verre i mars.

Sist døgn vart det registrert 433 nye koronasmitta i Noreg. Sjølv om dette er det høgaste talet så langt under pandemien, meiner Folkehelseinstituttet at Noreg ikkje har noka ny, nasjonal bølgje, og situasjonen er langt mindre dramatisk enn i mars.

Det synspunktet deler assisterande direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, skriv VG.

– Det er ikkje like dramatisk akkurat no, for i mars testa vi kanskje berre ein tiandedel av alle som var sjuke, no testar og finn vi antakeleg halvparten av dei, seier Nakstad til avisa.

Han seier situasjonen midt i mars truleg var fire–fem gonger verre når det gjeld smitte og innleggingar på sjukehus.

– Men det er utviklinga som er urovekkjande, ved at dette stig hos oss såpass kraftig som det gjer. Det gjer at det er no vi har moglegheita til å snu det, seier Nakstad.

Måndag varsla regjeringa nye og strengare koronatiltak for å avgrense smittespreiinga i landet.

– Dersom vi tek eit krafttak no, er det mykje større sjanse for at vi kan få ei normal julefeiring med storfamilien, sa statsminister Erna Solberg (H) på pressekonferansen til regjeringa måndag.

Dei nye tiltaka trer i kraft frå midnatt natt til onsdag denne veka og vil vare fram til tidleg desember.

(©NPK)

Fungerande assisterande direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, meiner koronasituasjonen i Noreg no ikkje er like ille som i midten av mars. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...