Nordre

Nordmann leier Polen i EM: – Kan bli veldig, veldig ille

Polens norske trenar i handball-EM fryktar ei brutal utklassing mot Noreg torsdag. Arne Senstad har hatt mykje uflaks i oppkøyringa til meisterskapen.

Han fekk jobben for vel eit år sidan. Kontrakten hans spring til etter OL 2024.

– Eg ser ikkje bort frå at dette kan bli veldig, veldig ille, seier Senstad til NTB på spørsmål om kva som vil vere eit bra resultat for Polen mot Noreg.

Han peikar på ein kamp i norsk eliteserie der Vipers Kristiansand nyleg slo Rælingen 45–19.

– Det kan vere at forskjellen på Noreg og Polen for tida er endå større, seier Senstad.

– Vi hadde hatt eit bra år fram til tidlegare i haust, då vi fekk inn nokre nye treningsrutinar. Men så vart tre nøkkelspelarar skadde. Breidda i polsk handball gjer at det er stor forskjell på dei beste og nest beste, seier Senstad.

Koronasmell

Så slo koronapandemien ut store delar av den sannsynlege EM-troppen hans.

– Så godt som alle spelarar og trenarar i polske klubbar har vore slått. Sjølv vart eg ikkje ramma, og eg er frisk som berre det.

Måndag før avreise til Danmark vart endå ein sentral spelar skadd og meldt uaktuell for EM.

Idrettstrenarar lever av resultat. Senstad står i ein vrien situasjon, men han trur arbeidsgivaren hans kan sjå heilskapen.

– Eg håpar jo at leiinga i polsk handball ser at føresetnadene for oss i EM har vore veldig spesielle, seier nordmannen.

Forlét Noreg

Senstad forlét jobben som trenar i Storhamar då tilbodet frå Polen kom på bordet.

Tyskland og Romania møtest i den andre kampen i gruppe D torsdag. Trenaren til tyskarane Henk Groener rekk ikkje opninga. Det er stadfesta av Det tyske handballforbundet.

Han har vore covid-19-sjuk og ikkje gitt frå seg ei negativ koronaprøve i tide til å vere med frå start i meisterskapen.

(©NPK)

Arne Senstad under ein kamp som Storhamar-trenar i fjor haust. Foto: Geir Olsen / NTB

ANNONSE
Annonse