Politiet: Fem personar drepne og to skadde på Kongsberg

Politiet stadfestar at fem personar vart drepne på Kongsberg onsdag kveld. To personar er skadde, blant dei ein politimann som ikkje var på jobb.

Det sa Øyvind Aas, driftssjef i Buskerud-politiet, på ein pressekonferanse klokka 23.15 onsdag kveld.

– Det er fem drepne og to som er skadd. Den eine skadde er ein politimann som var i butikken på fritida si, seier Aas, som legg til at pårørande til dei drepne og skadde er varsla.

Politiet vil ikkje gå inn på alder og kjønn på dei som er drepne, men seier at dei har tilknyting til staden.

– Dei drepne har tilknyting til området dette skjedde i. Det er naturleg, sa Aas.

– Eg kan ikkje svare på om det er ein relasjon mellom gjerningsperson og offera. Vi forheld oss til offera som er og vil undersøkje om det er ein relasjon, sa han òg.

Aas seier at politiet fyrte av varselskot før arrestasjonen. Den arresterte mannen brukte pil og boge i angrepa.

– Det er naturleg å vurdere om dette er ei terrorhending, seier Aas vidare.

Politiet mistenkjer ikkje at fleire personar var involverte i angrepet på Kongsberg enn mannen som er arrestert. Den arresterte mannen er køyrd til arresten i Drammen.

Det gjekk ein halvtime frå politiet kom til staden til mannen vart arrestert. Aas opplyste mot slutten av pressekonferansen at dei ønskjer tips på tipstelefon 47696400 i samband med denne saka.

Øyvind Aas, leiar i driftseininga i Buskerud-politiet, orienterte om saka seint onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...