Polske medium protesterer mot medieforbod ved grensa

Polske medium er rasande over at styresmaktene har lagt ned forbod mot medium ved grensa til Kviterussland som ledd i krisetiltak mot ein straum av migrantar.

Handlingane til styresmaktene er i strid med prinsippet om ytringsfridom, og det er uakseptabelt for eit demokratisk land å sjå bort frå media, seier 30 medieorganisasjonar i eit opprop.

Tusenvis av migrantar og flyktningar, dei fleste frå Midtausten, har kryssa grensa til Polen, Litauen og Latvia eller prøvd å krysse ho dei siste månadene.

EU meiner migrantstraumen er arrangert av Kviterusslands president Aleksandr Lukasjenko som hemn for sanksjonane som EU har innført på grunn av valfusk og behandlinga av demonstrantar.

Polen har svart med å sende tusenvis av soldatar til grensa, der mange migrantar bur i provisoriske leirar i ingenmannsland fordi dei ikkje slepper inn i Polen.

Det er òg innført eit 30 dagar langt forbod mot å opphalde seg i grenseområdet, eit forbod som også gjeld journalistar.

(©NPK)

Polske soldatar er sendt til grensa til Kviterussland for å stanse ein straum av migrantar, her ei gruppe migrantar som ikkje slepper inn. Polske medium protesterer mot at dei ikkje lenger får dekke situasjonen. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...