Tøff kamp om plass på gulljagande norsk VM-lag

Noreg går inn i ski-VM med favorittstempelet i blanda lagkonkurranse i hopp. Kampen om plassane på laget er knivskarp.

Dei norske hopparane er på plass i Oberstdorf der det er norske gullkandidatar i kvar einaste øving i skibakken under det kommande ski-VM.

I blanda lagkonkurranse i normalbakken i Schattenberg søndag 28. februar er Noreg storfavoritt etter sigeren i Rasnov laurdag. Noreg vann med over 23 poeng til næraste konkurrent.

Kven som utgjer det norske laget heng i lufta. I Rasnov var det Maren Lundby, Silje Opseth, Halvor Egner Granerud og Daniel-André Tande som fekk sjansen.

– Vi har fire jenter som alle er i bra slag. Både Thea (Minyan Bjørseth) og Anna (Odine Strøm) har vist solid hopping. Så har vi Maren (Lundby) og Silje (Opseth) som har eit stort potensial og har moglegheita til å stå pallen i eit VM, seier kvinnesjef Christian Meyer til NTB.

– Det er mykje som tyder på at dei to som var med laurdag er med der (i VM), men så har vi jo òg to andre sterke kandidatar som eg absolutt ikkje vil avskrive i det heile. Oberstdorf er ein ny plass og nye bakkar, og kva som skjer der er det ingen som veit enno, legg han til.

Ny situasjon

Meyer gler seg over at han har alternativ.

– Det blir spennande, og det er med glede at vi har fire gode kandidatar til eit mixed team-lag. Tidlegare har vi kanskje berre hatt éin eller éin og ein halv, seier han.

På herresida skal det mykje til om ikkje verdscupleiaren Granerud er ein av gutane. Elles er det svært jamt mellom Daniel-André Tande, Robert Johansson og Marius Lindvik.

Johansson, Lundby og Strøm var med på laget som tok bronse i Seefeld-VM i 2019 bak Tyskland og Austerrike.

– Halvor er jo den som har prestert best og som får sjansen på mixed-laget, men så er det Daniel, Robert og Marius. Vi har tre mann ved sida av Halvor som kan ta ein plass, så det er ganske ope, seier landslagssjefen for gutane, Alexander Stöckl.

– Det handlar litt om kven som finn ut av bakken best, og kven som presterer best i den individuelle konkurransen. Vi gjer det som vi gjorde det her (i Rasnov) og stiller med det best moglege laget, legg han til.

Medaljesjansar

Noreg har òg gode sigerssjansar i dei to individuelle renna til kvinnene og lagkonkurransen. Med verdscupleiar Halvor Egner Granerud i spissen er det gullsjansar òg i normal- og stor bakke og i lagkonkurransen på herresida.

Silje Opseth har vore ein sjølvskriven kandidat til sigerspallen i dei renna kvinnene har fått hoppa denne sesongen. Maren Lundby føler ho er på rett veg.

– Eg har litt å jobbe med inn mot meisterskapen, sa Silje Opseth etter hoppinga si i Romania der ho òg hadde ein andre- og ein tredjeplass.

– Eg er ikkje heilt der eg ønskjer å vere då eg sette meg målet om gull i Oberstdorf før sesongen. Eg føler eg har alle moglegheiter føre meisterskapen, sa Lundby.

Totningen er tittelforsvarar frå normalbakken for to år sidan.

Kvinnene innleier VM i Oberstdorf med det individuelle rennet sitt i normalbakken (HS106) torsdag 25. februar, medan gutane skal i aksjon laurdag 27. februar med det individuelle rennet sitt. Kvinnene skal òg ha lagkonkurranse fredag 26. februar.

Dei tre renna i storbakken blir avgjord i andre VM-veka.

(©NPK)

Noreg med Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande, Silje Opseth og Maren Lundby må reknast som ein stor favoritt til VM-gullet i den blanda laghoppinga. Foto: Raed Krishan / AP / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...