Uhrenholdt Jacobsen ny IOC-medlem

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (34) har vorte peika ut som ny medlem i utøvarkomiteen i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

Jacobsen skal vere IOC-medlem fram til 2026, opplyser Norges idrettsforbund i ei pressemelding. Blant IOC-medlemmene vil Jacobsen vere éin av 15 utøvarrepresentantar.

– Denne utnemninga er først og fremst ei tillitserklæring til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Astrid har i ei årrekkje vore ein av våre absolutt beste utøvarar, og ho har eit stort idrettspolitisk engasjement, både nasjonalt og internasjonalt, seier idrettspresident Berit Kjøll.

– Ei ære

Dermed har Noreg Jacobsen og Kristin Kloster Aasen som IOC-medlemmer.

– Det er ei ære, og eg er audmjuk når eg no trer inn i IOCs utøvarkomité og blir IOC-medlem. Min fremste motivasjon for å takke ja til dette vervet er å jobbe for å sikre at stemma til utøvarane blir høyrd i alle viktige saker. Eg opplever at utøvarane har vorte ei stadig viktigare gruppe i internasjonal idrett, og at synspunkta våre er ønskte inn i dei viktige idrettspolitiske debattane. Eg ser verkeleg fram til å ta fatt på dette vervet, seier Jacobsen.

Innsikt, integritet og engasjement

Ho blir rosa av Aasen, som har vore IOC-medlem sidan 2017. Aasen ser Jacobsen som «ein fantastisk representant for utøvargruppa».

– Eg veit sjølv kor viktig det er at utøvarane har tydelege og klare stemmer i den internasjonale idrettspolitikken. Astrid, med si innsikt, sin integritet og sitt engasjement, har alle føresetnader for å lykkast. Eg gler meg til å arbeide saman med henne, seier Aasen.

Jacobsen kunngjorde i april i fjor at ho skulle leggje opp som langrennsløpar. 34-åringen har eitt OL-gull på stafett og tre VM-gull (to i stafett). Heming-løparen har seks verdscupsigrar og er heidra med Egebergs ærespris for prestasjonane sine i både langrenn og friidrett.

(©NPK)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, her på oppdrag for NRK på Beitostølen, er peika ut som ny IOC-medlem.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...